Betalda undersökningar

Ett enkelt sätt att tjäna extra pengar och presentkort på är att delta i betalda undersökningar. Dessa kallas även för enkäter och paneler. Du registrerar dig på deras sida, fyller i information om exempelvis intressen och sedan får du skickat enkäter till din mail som du får betalt för att delta i. Du väljer själv vilka du har tid att svara på. Sen när du samlat ihop en viss summa pengar / poäng så växlar du in dessa till presentkort eller prylar, alternativt får ut dessa till din PayPal / bank.

Utgången

Gör undersökningar mot presentkort på M3Panel

m3logoBetyg: 4/5

En populär panel är M3panel där man får poäng för att besvara korta enkäter. Poängen kan man sen växla in till gratis premier. De har många prylar att välja bland och även presentkort. Den minsta prylen kostar 990 poäng och superpresentkort 1500 poäng. Vill man donera sina poäng kostar det bara 150 poäng, finns även tävling som kostar 50 poäng.

De skickar ut inbjudan till enkäter ett par gånger i månaden och man väljer själv vilka man vill besvara. De enkäter man inte kommer med i efter att ha besvarat förfrågorna på – får man ändå 25 poäng minst, vilket är bra. Sen de man besvarar hela på brukar man vanligast få mellan 75 och 200 poäng för.

Jag har ibland svårt att hinna med att besvara enkäter när jag får de i mailen – men här listar de enkäter jag är inbjuden till, när jag loggar in. Exempelvis kunde jag idag besvara 6 olika enkäter på kort tid och få en hel del poäng bara på den stunden. Relativt enkelt att få ihop poäng för att växla in till presentkort, m.m.

Bli gratis medlem

Få gratis saker via GFK Panelen

GFK PanelBetyg: 5/5

GFK panel, Sverige i fokus där man registrerar sina “sällanköpsvaror” är en av mina absoluta favoriter. Via den har jag fått så bra saker helt gratis. Det känns seriöst och är relativt enkelt att samla poäng. Exempelvis har jag fått en hel del biobiljetter, presentkort. P.S. Läs detta inlägg också för att se hur GFK ser ut och hur man gör

Bli medlem i GFK panelen genom att kommentera detta inlägg så bjuder jag in dig. :)
Uppdatering 180312: Jag kan ej längre bjuda in folk i GFK

Lite information kring hur GFK fungerar

Så vad gör man i GFK Panelen?
Man registrerar sina köp som matchar de produkter de vill ha info om. Exempelvis om man köpt shampoo, så vill de att man skriver i vad shampoot heter, vad du köpte det för, när och var. Har du inte gjort några köp under en viss period kan du rapportera det också – och får då ändå poäng för perioden. Bra eller hur! :D

Vad kan man få för saker?
Det minsta man kan få kostar bara 400 poäng (exempelvis krögarförkläde, handduk, m.m.). Där finns allt möjligt att välja mellan i deras premiebutik, däribland: superpresentkort, biobiljetter, digitalkamera, nespresso, matberedare, surfplatta, hårfön, m.m.

Hur många poäng får man?
För varje månad man registrerat får man 125 poäng, har man bara reggat för en halva av månaden får man 75 poäng. Man får även lojalitetspoäng; har man registrerat löpande får man extra 150 poäng efter 3 månader, 300 poäng efter 6 månader och ytterligare 600 poäng efter 12 månader. Om man är aktiv kan man tjäna omkring 2500 poäng på ett år.

Extraundersökningar
Ibland får man även chans till extra poäng genom att besvara kort enkäter som de ibland skickar ut per mail. Man kan även som medlem kontakta GFK om att vara med i deras make-up panel och får då 25 extra poäng.

Detta inlägg uppdaterades senast 2020-06-15

Coop Medlemspanel

Coop Panelen
Genom Coop’s medlemspanel kan man samla panelminuter genom att besvara enkäter. Panelminuterna kan man sedan omvandla till rabatt som sätts in på ditt Medmera-kort.

Undersökningar skickas ut sporadiskt, ungefär varannan månad. Man får vanligast 5 till 12 panelminuter per undersökning.

För att vara med i panelen måste du ha ett Medmera-kort som Coop medlem. Att bli medlem i Coop “kostar” 100 kr (100 kr som du får tillbaka den dag du eventuellt går ur ditt medlemsskap).

Besök webbplatsen
Utgången

Snabba poäng på Panel.se

Panel.se

Panel-utvärdering: Har varit medlem på Panel.se sen 2014, men provade den mer aktivt efter 28 oktober, 2015 som en del av min utvärdering. Jag hade 17 poäng innestående vid det tillfället och sen dess har jag sammanlagt haft omkring 150 poäng. Detta utan att hinna med alla undersökningar, har bara gjort undersökningar ibland när jag haft lite tid över. Så där finns utrymme till att samla ännu mer poäng.

Jag har än så länge kunnat ta ut en biobiljett med mina poäng och är inte långt ifrån att kunna ta ut ett till redan. Minsta utbetalning är 30 poäng som man kan få en digital Triss för eller hyrfilm på SF Anytime. En biobiljett kostar 90 poäng.

Undersökningarna var mestadels omkring 5-8 minuter långa (enligt panel.se – tog oftast någon minut mindre att göra) där man fick lika många poäng (1 poäng/minut).

Något som är drygt är att man kan klicka in på en undersökning man nyss fått mail om, svara på ett par frågor för att sen veta att tillräckligt många redan svarat.. Borde stå från början tycker jag. Men annars finns där bara positiva saker med denna panelen. Plus i kanten att det går riktigt snabbt att få ihop poäng som man kan växla in.

På panel.se kan man inte bli medlem på vanligt sätt då de har det begränsat – bjuder in de flesta via telefon och liknande. Så här svarade de mig om hur det går till när de tar in nya medlemmar:

Vi rekryterar de flesta av våra medlemmar själva via telefon för att säkert ha ett slumpmässigt urval av medlemmar i vår panel. Det händer dock att vi har lite olika rekryteringskampanjer via vilka man kan bli medlem. Gilla oss (Panel.se) gärna på Facebook för att hålla dig uppdaterad om dessa så hoppas jag att något dyker upp snart.

De har dock nu även en lite mindre panel som man kan ha chans att komma med i genom att kontakta dem via deras formulär här.

Utgången