Tjäna extra pengar

Det är alltid trevligt att tjäna extra pengar. Här får du tips på webbplatser och appar du kan göra saker för att tjäna extra igenom. Även tips på betalda undersökningar, försöksperson, extra jobb, genom att sälja saker, m.m.

50 kr gratis att parkera för i EasyPark

50 kr gratis att parkera för i EasyPark

Tipsa dina vänner om EasyPark med den värvningslänk du finner i appen i menyn under ”Bjud in vänner”. De får då 50 kr att parkera för när de registrerat sig och du får 50 kr att parkera för när de parkerat första gången.

Länken nedan är en värvningslänk – så har du inte reggat dig tidigare så kan du få 50 kr att parkera för via den. 🙂

Besök webbplatsen

Sälja guld – Ställen där du kan få pengar för dina smycken

Sälja guld - Ställen där du kan få pengar för dina smycken

Har du smycken som bara ligger och/eller behöver pengar? Då kan du skicka in det till guldköpare, få det värderat och sälja det. När man säljer sitt guld kommer det att smältas ner och bli till nya smycken – alltså återvinnas. Vissa av aktörerna tar även emot silver, platina och diamant.

Tips

 • Överväg först att sälja via auktionshus
  Är smyckena vackra, med speciella ädelstenar, mycket gamla, från speciella märken? Prova först att värdera smyckena hos auktionshus. För att sälja smycken till smältning går enbart efter vikten på smycket och smycket kan ju ha ett högre värde som det är. Du kan få saker värderade gratis av auktionshus exempelvis via Auctionet.
 • Jämför priserna
  Vad de olika aktörerna betalar ut per gram varierar mellan dessa och varierar också per tillfälle. Så även om en aktör varit högst betalande ett tillfälle så kanske en annan betalar mer denna gång. Du ser deras dagspris på deras sidor. Läs även deras villkor ordentligt, utgå ej blint ifrån det jag skrivit i detta inlägg då det kan komma att ändras med tiden.
 • Ta bort stenar först
  När du ska skicka in dina smycken till ett ställe som ej värderar stenen på ditt smycke – exempelvis diamant hos Diamantbrev – kan du ta bort stenar/pärlor först. Det är valfritt att ta bort stenarna först, så är inget måste och det gör inget om du skadar smycket i samband vid borttagningen då det är vikten på guldet som avgör hur mycket du får.
 • Kolla försäkringsbeloppet
  Om du skickar lite guld så kanske detta inte är avgörande. Men om du skickar ovanligt mycket guld kan det vara säkrast att kontakta aktören kring detta, så att de kan skicka ett brev som är försäkrat till ett högre värde. Man kan också dela upp guldet i flera brev om man har mycket.
 • Kolla returmöjligheten
  Jag personligen skulle inte välja någon aktör som ej erbjuder kostnadsfri retur av dina smycken vid det tillfälle där du ej godkänner deras köperbjudande.

Ställen där du kan sälja ditt guld

 • Finguld
  Köper: Guld, silver och platina.
  Retur: Gratis retur om du ej godkänner deras erbjudande.
  Du beställer enkelt en försäkrad guldpåse via deras sida, kostnadsfritt. De betalar ut pengarna för ett godkänt köperbjudande samma dag. Köperbjudande får du efter de mottagit smyckena.
 • Guldfynd
  Köper: Guld
  Du lämnar in det hos närmsta Guldfynd-butik. Du får även 20% rabatt på Guldfynd utöver pengarna för ditt guld.
 • Guldbrev
  Köper: Guld, silver.
  Retur: Gratis retur om du ej godkänner deras erbjudande.
  Du kan beställa ett kostnadsfritt & försäkrat guldbrev från deras sida som du lägger dina smycken i för at skicka till dem. När du godkänt deras värdering/erbjudande kommer utbetalning ske inom 24 timmar.
 • Diamantbrev
  Köper: Guld, diamanter.
  Retur: Under 20 gram står du får försäkrings- och portokostnad på 200 kr, över 20 gram har kostnadsfri retur om du ej godkänner deras erbjudande.
  Du kan beställa kostnadsfritt & försäkrat brev från deras sida. När du godkänt deras värdering/erbjudande kommer utbetalning ske inom 24 timmar.

Få pengar för att panta återvinning

Få pengar för att panta återvinning

Med appen Bower kan du panta all din återvinning och få pengar för det. Plastpåsar, mjölkkartonger, metallbukar och annat som har en streckkod går att panta i appen. Man får då pantvärdet i poäng eller pengar – i appen när du tagit med det till en återvinningsstation.

Exempel: När man fått in 25 poäng kan man växla det till 5 kr. Man trycker då på värdecheckar där poängen finns och växlar in. Man kan även där välja att växla in poängen till gratis saker eller rabattkuponger om man hellre vill det. Man får 1 poäng för vissa och fler poäng för andra.
Tack Sandie för förklaringen kring detta. <3

Besök webbplatsen

Tjäna extra pengar med Hygglo

Tjäna extra pengar med Hygglo

Tjäna extra pengar genom att hyra ut dina utvalda prylar via appen Hygglo. Hygglo är ett ställe där man som privatperson kan hyra, och hyra ut, allt från verktyg till friluftsutrustning till bra priser. Du som hyr ut väljer vad priset du vill få för uthyrningen, på det priset tar Hygglo 20% provision. I den provisionen ger Hygglo dig en generell försäkring på prylarna som du hyr ut fall i fall något skulle hända, utan självrisk.

Besök webbplatsen

Gratis debitkort + 100 kr gratis just nu

Detta inlägg är i samarbete med nämnda företag och innehåller annonslänkar
Gratis debitkort + 100 kr gratis just nu
P.F.C. är en app till din mobiltelefon där du bl.a. kan spara med olika mål, du kan dela konto med din sambo enkelt, m.m. Du kan även beställa ett gratis ”bankkort” (debitkort, som du enkelt swishar pengar till). Ett sådant kort är perfekt till matbudget, eller till e-shopping där man vill känna sig säkrare att ge ut sina bankkort-uppgifter online.

Går du via min länk får du 100 kr gratis på ditt kort – jag får också 100 kr då det är en värvningslänk 🙂

Länk: https://getpfc.app.link/Hg7dPfHHyib

Ladda ner appen

Tjäna extra pengar: Hyr ut förvaring

Tjäna extra pengar: Hyr ut förvaring
Tjäna extra pengar genom att hyra ut förvaringsplats via Storage 365. På deras sida kan både privatpersoner och företag lägga upp annons om förvaringsplats man vill hyra ut och få hjälp med avtal för detta, osv.

Storage 365 sköter bokningar, betalningar, juridiska avtal och liknande åt dig. Det är gratis att annonsera och du kan hyra ut allt från ditt garage, källarförråd, lada, parkeringsplats, osv.

Man väljer själv vilket pris man vill sätta för sin uthyrning, men för de som vill ha lite hjälp med vilket pris de ska sätta så har Storage 365 satt ihop en riktprisguide. Enligt den guiden kan man exempelvis för förvaring med varmt inomhus, och centralt storstadsläge, ta 170 kr per kvm. Så om förvaringen/utrymmet är 30 kvm så kan ta 5100 kr för detta per månad.

Besök webbplatsen

Pengarna räcker inte till

Detta inlägg är personligt skrivet av mig men innehåller vissa affiliatelänkar

Pengarna räcker inte till
Pengarna räcker inte till räkningarna – detta är en situation som kan uppstå ibland. Finns många orsaker till att detta kan hända – hälsan kanske inte varit helt hundra, du har kanske nyligen blivit arbetslös eller fått oförutsedda utgifter. Oavsett orsaken bakom är det troligast alltid väldigt stressigt när man inte får pengarna att räcka till räkningarna.

Tips på vad du kan göra när pengarna inte räcker

I detta inlägg finner du tips som kan underlätta din situation. Även om nedan tips kanske inte löser ditt dilemma fullt ut, så hoppas jag att det kan hjälpa till. 🙂

1. Sälj saker

Detta är en klassiker som fortfarande håller när det kommer till att få lite extra klirr i kassan och samtidigt få känna sig lite bättre i samband med att man får i ordning i sitt hem. När man mår dåligt, vilket är förståeligt när det gäller ekonomiska problem, kan det lätta lite genom att ha städat och i ordning i sitt hem. Rensa/sortera där hemma och gå även igenom ditt vinds-/källarförråd. Ordna foton på det du vill sälja och lägg in annonser med ett rimligt pris.

 • Annonsera på Facebook och på sälj-sidor online
  Genom att lägga upp samma annonser på olika ställen ökar du chansen att du når köpare som vill ha just dina saker. Du kan exempelvis sälja i lokala Facebook grupper. Sök efter grupper med din ort tillsammans med ordet ”säljes” där du kan lägga in annonser så att folk i din stad och i närheten kan se det du säljer.Lägg upp annonser på tradera och andra passande köp & sälj-sidor, exempelvis citiboard. Har du något som är av dyrare variant, så som en bil, kan blocket.se passa.
 • Sälj även trasiga saker
  Har du trasig elektronik kan du ibland även få sålt detta som reservdelar. Var bara noga med att skriva det i annonstexten så att köparen vet skicket. Har du en trasig/hel mobiltelefon du vill bli av med finns även Pantaluren som köper diverse telefoner för fast pris.
 • Annonsera genom sälj-appar
  Där finns appar man kan sälja saker via; tradera, citiboard och blocket har appar – men även Shpock är en bra sälj-app.
 • Sälj dina smycken (guld, silver, diamant)
  Läs mer om hur du säljer ditt guld här.

2. Låna pengar

Detta är ett tips som du endast bör nyttja om du har en bra plan på hur du ska betala tillbaka och varför du lånar. Jag rekommenderar att du bara lånar pengar när du verkligen behöver. Där finns en uppsjö med många olika varianter av låneföretag.

 • Behöver du bara någon tusenlapp & kan betala tillbaka inom 14 dagar?
  Om du bara behöver någon tusenlapp till någon räkning och kan betala tillbaka hela summan inom 14 dagar eller liknande – så kan ett s.k. smslån passa dig. Ett smslån bör du inte ta om du behöver kunna ha en längre betalningsperiod – då räntan på dessa är extremt höga. När man kan betala tillbaka inom 14 dagar eller liknande (beroende på deras villkor) så kan man ofta göra detta med en liten avgift, ner till helt gratis ränta hos vissa. Tips på räntefria snabblån: ViaConto,
 • Behöver du en större summa eller längre tid på dig att betala tillbaka?
  Om du behöver en större summa eller längre tid på dig att betala tillbaka rekommenderar jag att du istället riktar in dig på s.k. blancolån, och undviker smslån. Ett blancolån är ett privat lån utan säkerhet (du behöver ej pantsätta bostad elr liknande) samtidigt som du får en längre tid på dig att betala tillbaka. De har också bättre ränta än smslån när man behöver längre betalningstid på sig.
  Tips på bra jämförelsesidor för blancolån (en ansökan ger flera lån-erbjudanden där du kan välja den som passar dig): Advisa, Lendo, LetaLån, Arcadia Finans, Compricer. Tips på blancolån utan jämförelse: Flexkontot, Bank Norwegian
 • Behöver du ofta pengar i mitten av månaden, men får lön först i slutet av månaden?
  Om du märker att du ofta behöver pengar i mitten av månaden men får din lön först i slutet av månaden, då kan ett kreditkort med 14+ dagars räntefri betalningsvillkor passa dig. Då kan du använda ditt kreditkort att betala i mitten av månaden (är det räkning går det att betala denna med kreditkort via tjänst så som Billhop och Betalo). Tips på kreditkort med räntefria dagar: Bank NorwegianKortio (jämförelsesida)

3. Prioritera det viktigaste

Om du har gjort ovanstående och du ändå inte har till alla räkningarna som måste betalas.. Se över vilka räkningar som måste prioriteras och betala de först, sen resterande kan du kontakta och försöka be om uppskov (vissa godkänner uppskov och andra inte, det är värt ett försök) tänk på att be om uppskovet innan förfallodatumet för större chans till att de godkänner det åt dig.

 • Prioritera kostnader för din bostad & mat
  Det viktigaste är att du har ett boende och mat på bordet. Så prioritera hyran, el/värme/vatten, och att handla mat. Tänk dock på att hålla en låg budget på din mat – finns bra bloggar som tipsar om mat under visst belopp per vecka, exempelvis UnderTian.
 • Prioritera sedan de räkningar som har kommit till inkasso
  Om möjligt är det bra om du kan betala inkassoräkningar för att undvika kronofogden.
 • Avsluta/pausa abonnemang som du ej behöver
  Se över alla utgifter du har – kanske har du abonnemang som du kan pausa/avsluta tills vidare nu när du har dåligt med pengar (exempelvis Netflix, tidningsprenumeration, osv). Kanske har du några abonnemang du kan minska kostnaden på också, exempelvis finns där ofta mindre paket hos telefonoperatörer – så som Comviq’s abonnemang från endast 125 kr eller deras kontantkort ca 145 kr är det billigaste. Genom MinaTjänster kan du få en översikt på några av dina aktiva abonnemang helt gratis och därigenom få lite tips på bättre pris, samt enkel uppsägning av de du ej behöver mer.

4. Gratis & billigare mat

Som nämnt kan du hitta bra tips på billiga recept av mat hos bloggen UnderTian. Utöver det kan du hålla utkik i olika gratis bloggar där det tipsas om gratis mat ibland.

 • Har du ej pengar till mat och det är akut?
  Där finns ofta lokala platser som serverar mat till behövande någon gång per dag. Sök på google efter din stad och meningar som ”mat behövande” för att hitta en plats nära dig.
 • Billig mat i din lokala mataffär
  I din lokala stora mataffär (så som Coop, Willy, osv) kan du besöka några ggr per vecka och hålla dig till att handla deras budgetmärket och mat med röda prislappar på för att hålla kostnaden nere. Även konserver, linser & bönor, storpack pasta är bra att ha hemma när det är knapert – dessa finns ofta billigt från budgetmärkena.
 • Bra rabatter som ger billigare mat online
  Finns även sätt att handla billig mat online. På MatSmart finns där vissa produkter som har kort eller förbi utgångsdatum till billiga priser, sen kan du som ny kund hos följande matkasse-matbutiker får mycket mat till riktigt bra pris. Dessa rabatter gäller oftast en gång och för nya kunder. Tänk på att vissa rabatter – speciellt när de är utan rabattkod – går att kombinera med s.k. återbäring på Refunder och Cashback Ninja. Tips på bra rabatter: Hello Fresh har ofta 200-300kr rabatt på utvalda kassar mat för nya kunder.


PS. Detta inlägg innehåller genuina tips av mig, men vissa länkar är s.k. affiliatelänkar som ger mig provision vid ev. genomföranden.

Tjäna extra pengar – hjälp till med montering, bärhjälp, m.m.

Tjäna extra pengar
Tjäna extra pengar genom att utföra uppdrag åt privatpersoner via TaskRunner
. Privatpersoner annonserar ut saker de inte orkar eller kan göra själva – exempelvis montering a IKEA-möbler, slänga skräp på återvinningen, flytthjälp, bärhjälp, m.m. Det är personerna som annonserar som sätter summan för vad de vill ge för att få hjälpen och medlemmarna som vill utföra uppdragen kan ge ett bud på vad de vill ha.

När/om personen godkänner budet du ger är det bara att utföra hjälpen och få pengarna. Betalningen sker online via TaskRunner när uppdraget är godkänt. Försäkring ingår – så om någon du som utför uppdraget skulle skada dig av någon anledning så täcker försäkringen detta. Du som privatperson ansvarar själv för att ev. skatter blir genomförda efter uppdraget.

Det är gratis att annonsera och att ansöka om uppdrag. TaskRunner tar endast ut förmedlingsavgift på 15% av beloppet vid betalningstillfället och det som blir över får du in på ditt konto.

Besök webbplatsen