Allmänt

Ibland passar inlägg in bättre i ‘Allmänt’ än i andra. Sådana inlägg kan vara nyheter kring sidan, gratis saker jag fått hemskickat och lite så.

Utvärdering av Dafgårds ”Biffig broccoli”

Utvärdering av Dafgårds "Biffig broccoli"
Fick prova på Dafgårds ”gröna portionsrätter” via smartson och jag valde ”biffig broccoli”. Krängde den nyss och blev positivt överraskad. Det är ofta så att vegetariska färdigrätter eller vissa halvfabrikat är smaklösa och ibland torra – något jag vant mig vid. Denna var tvärtom riktigt god, saftig och en ordentlig smakupplevelse. Ville inte den skulle ta slut så god den var.

Yay, får gratis Castello-ost


Jag kommer nog hämta ut den till helgen och käka den på några kex tillsammans med Niklas (får se om styvbarnen vågar smaka den också). :)

Någon läsare som också kom med som testpilot?

Utgången

Tjäna mer pengar med CFD-handel

Hur ska man få mer pengar då tiden är knapp och man inte kommer att hinna med ett extrajobb? En del satsar på att investera i CFD:er för att på så vis få pengarna att växa. Det här är en nyare typ av handel som påminner lite om binära optioner men som kan ge otroligt mycket mer i vinst om man handlar på rätt sätt. Man kan välja att handla med CFD:er med seriösa aktörer som CMC Markets som ger möjligheten att på ett tryggt men effektivt sätt tjäna pengar på hur värdet för olika tillgångar rör på sig. Handlar man på rätt sätt så kan detta bli en extra inkomst men det gäller verkligen att förstå hur man ska handla.

Om du vill tjäna mer pengar med CFD-handel så ska du tänka på följande…

Börja lugnt och ha tålamod
Aktier kan vara dyra och det gör att man kanske inte har råd att investera i de företag som man har god koll på. Men med CFD-handel så får man plötsligt råd med detta då man inte behöver köpa aktier utan istället investerar i aktiens värde. Man äger alltså inte den aktie som man tjänar pengar på. Det enda som man gör är att ange hur värdet kommer att röra på sig och så lägger man pengar på detta. Har man rätt så kan man få in en hel del pengar. Detta särskilt då man använder sig av tjänsten som gör det möjligt att satsa mer än vad man har på det egna bankkontot. På så vis så kan man mycket snabbare få ut pengar på den kunskap som man faktiskt har om aktiemarknaden. Men det gäller att ha tålamod!

Man ska alltid börja lugnt. Kanske inte så mycket på grund av att man inte kan tillräckligt om aktier. Även om man har handlat med binära optioner tidigare och kanske till och med äger aktier så är det viktigt att inse att CFD-handel är något unikt som man måste lära sig mer om. Det kan ta lite tid att komma in i handeln, och vissa förluster under upplärningstiden får man räkna med. Men man kan ju minska dessa genom att ta sig framåt långsamt och tålmodigt komma in i hur det hela fungerar.

Handla bara med tillgångar som du förstår
Man bör från start enbart handla med tillgångar som man har god kunskap om. Ett intresse bör man också ha. Det säger sig självt att man inte kommer att följa ekonominyheter som man bör om man inte tycker att det här är intressant. När man ändå följer utvecklingen så kan man tjäna pengar på att förstå den och att kunna läsa tecken som kan indikera att en viss tillgång kommer att öka eller kanske minska i värde. Man kan vara nybörjare på handel med CFD:er men man bör aldrig ge sig på handel med tillgångar som man inte ens har lust att läsa om. Att enbart jaga efter pengar är sällan en smart sak då det för det mesta leder till att man istället förlorar pengar på bristande kunskaper.

Var försiktig med hur mycket du lägger på handeln
När man med hjälp av hävstång kan tjäna pengar som man inte ens hade innan så kan det kännas lockande. Det här kan ju ses som gratis pengar på sätt och vis. Men var försiktig med hur mycket du lägger på CFD-handeln och lär dig mer om hur hävstångseffekt fungerar och vad den innebär innan du drar nytta av den. För de flesta så är det bäst att man inte investerar mer än vad man har råd att förlora. Var kritisk och analysera hur det går för dig så att du med jämna mellanrum kan avgöra om CFD:er verkligen är något som ger dig mer eller om du kanske bör ta en paus och göra något annat med pengarna som blir över.

Blev en gratis regnjacka från Campadre

Detta inlägg innehåller annonslänkar

Beställde hem en regnjacka värde 399 kr som var nedsatt på Campadre till 279 kr. Hade innestående saldo på Campadre så den blev gratis. :)

Du kan också tjäna ihop Campadre-saldo genom att värva vänner och även spara pengar genom att fynda deras kampanjer (de har upp till 80% rabatt på produkter).

Besök webbplatsen

Gratis igår: kvarg & goodiebag

gratis-kvarg-kuponger
Gratis från igår. Fick en goodiebag o mackor på nåt ställe jag o @sandiealm var på igår. Bl.a. Kupong på våffla o kaffe. I brevlådan fick jag två kuponger för kvarg. Gick på gratis bio igen i helgen för biobiljetter jag fått hem gratis (de i helgen var från Partykungens tidigare kampanj).

Otacksamhet

Något jag reagerat på flera gånger under åren jag bloggat om gratis saker är hur otacksamma vissa är för det de får gratis.. Vanligtvis ser man denna otacksamhet i sociala medier så som Facebook. Där är i vissa fall till och med fler som klagar på saker än de som är positiva.

Exempel på detta kan vara att något ges bort i ex antal om dagen och kuponger släpps en viss tid eller mellan två olika tider.. Då kan man se på företagets inlägg på Facebook hur folk klagar på hur de ”fick ingen idag heller vilket skit detta är”, ”jag satt och väntade tills klockan blev 14 när kupongerna skulle släppas och fick ändå ingen. Hur kan 50 st försvinna direkt? Detta måste vara en bluff – kommer bojkotta ert företag!”… osv.osv. Nu senast idag såg jag massa arga smileys på ett inlägg där man kan få möjlighet till gratis choklad.

Seriöst? Ni får möjligheten till att få något gratis och det enda ni kan göra är att klaga? Tröttsamt, att ni inte skäms.

  • Där är många som försöker få samma gratis kupong och att de försvinner snabbt trots att man väntade är inte konstigt.
  • Bara för att du inte hann få en gratis sak behöver du inte hata företaget som var snällt nog att ge bort saker GRATIS…

 
Så nu har jag ventilerat lite haha…

Att stoppa huvudet i sanden…

Detta året har verkligen gått supersnabbt, och jag har inte riktigt hunnit med allt som jag hade behövt göra. Ovanpå det har jag försökt balansera arbetet för att inte tippa över kanten. Håller deltid just nu och har en bråkig övergång med Försäkringskassan kring detta nu när jag fyllt 30 (och det ej längre är aktivitetsersättning utan i såfall sjukersättning/högrisk-nåt). Bråkiga är det minsta jag kan säga att de är.. Men, men det blir säkert bra. Får tänka positivt. :)

Vilket tar mig vidare till nästa del – att jag, som så många andra, är expert på att stoppa huvudet i sanden när det gäller min ekonomi. Eftersom jag detta året försökt att hålla mig så glad som möjligt och försökt undvika att stressa upp mig, så har jag samtidigt undvikit att ta tag i min ekonomi.

Så idag har jag äntligen sett över vilka lån jag har (för körkort mestadels), vad jag och sambon spenderat per månad på bensin och restaurangbesök, osv.

När jag inte mår helt okej tenderar jag att handla mer färdig mat än att vara ordentlig och göra mina inköpslistor, handla för bra priser, osv. Tenderar också att impulsshoppa för att det känns bra i stunden..

Man kan säga att jag har en spara- och en slösa-personlighet i en och samma kropp. :P

Idag har jag fått ut följande genom att ta tag i ekonomin:

  • Coop-kortet har för hög månadsränta, så kommer ev. flytta över det på något med bättre ränta
  • Coop-kortet har även en förhöjd aviseringskostnad på 30 kr i månaden som känns lite väl maffig, kommer se över att ev. stänga ner kortet om denna ej går att få bort (då vi ändå nu kör med att samla poäng på Norwegian-kortet istället sedan Coop minskade poäng för ”övriga köp”)
  • Kolla efter billigare el-bolag
  • Samla våra gemensamma lån (mestadels för bilen som inte varit så där jättesnäll mot oss haha) på ett enda lån istället för på flera olika fakturor i månaden (=bättre ränta)
  • Minska restaurangbesök och bli bättre på att handla in vanlig mat (på Willys/Coop eller i nödfall via Mat.se)
  • Bli bättre igen på att använda rabattkuponger och veckans kampanjer i butik (om och när jag orkar/klarar)

Igår hade jag tur..

Vågar knappt säga det rätt ut egentligen, men *peppar peppar* så sparade jag en del pengar igår.

En del av sparandet är att jag istället för att köpa en helt ny dator som rekommenderat har jag köpt en ny CPU-fläkt för 400 kr. Medan jag gjorde detta bytet råkade jag knäcka en pin från CPU:n, vilket kunde bli en dyr historia… Minst 1500 kr (troligt 2500 kr eller mer för att hålla samma standard som den jag har). Jag tog en paus där ett tag…

Sen googlade jag det och hittade en youtube-video om hur man kan ”laga” CPU:n genom att räta upp pin och sen släppa ner den i hålet den ska sitta i – och sen sätta på resterande CPU ovanpå. På så sätt ska den ändå kunna få kontakt med resten.

När jag hade gjort det fick jag ej igång datorn alls, blev rätt så ledsen där ett tag… Så tog en paus till (hade hållt på i ex antal timmar med datorn). Kollade fler youtube-videos och där skoja någon om att när man är stressad kan man glömma de mest simpla sakerna…

Så jag gick tillbaka till datorn och försökte igen, och tack vare ovanstående så kunde jag märka att on/off-knappen var på off… Hahaha.. Alltså råkat trycka av den när jag tryckt i sladd och så under arbetet. Slog på den så funkade den. Kändes awesome att det fungerade !

Nu återstår det att se om datorn fungerar fortsatt – hoppas!

Hur GFK fungerar

Jag har tidigare skrivit information om vad GFK är, vad man kan få för saker gratis, hur många poäng man får och så – dessa hittar du i mitt tidigare inlägg ”få gratis saker via GFK”.

Tänkte även utveckla detta lite och gå in på hur man använder deras sida (för panelen med sällanköpsvaror). Alla bilder är klickbara i detta inlägg för de som vill se större bild.

Registrera ditt inköp
Varje månad är där två rapporteringsperioder på cirka två veckor per period. På bilden syns den första rapporteringsperioden för augusti. Har jag handlat något från listan ”Vad ska registreras” som du kan kika på här ska jag inom rätt period för köpet registrera detta på sidan.  Detta gör jag genom att trycka på den stora orange knappen för ”Registrera inköp”, skulle jag inte ha handlat under perioden kan jag i slutet av perioden trycka på ”inga inköp gjorde för perioden”.

Gratis via GFK

Om jag exempelvis handlat en handkräm från Åhlens för 49 kr (handkräm står med på listan över vad som ska registreras), så klickar jag på ”registrera inköp”, så kommer följande sida upp:

gfk-2

Här trycker jag mig vidare på ”Hygien”, får upp denna sidan:

gfk-3
Här trycker jag på ”Hudkräm” och får upp:
gfk-4

Här vill de att du skriver in streckkoden på produkten och trycka ”Vidare”. Sen får man upp:
gfk-5

Här trycker du i vilken datum du köpte varan, sen fyller du butikens namn, väljer hur du köpte varan (köpcentrum, online eller övrigt – övrigt är ex. butik i stan), antal förpackningar du köpta, vad den kosta. Sen anger du även om den köptes till nedsatt pris, om köpet var något du planerade eller om det var impulsköp.

Sidorna för registrering kan ibland variera per produktgrupp som man väljer, och då kan det ibland även vara frågor kring om produkten är avsedd till dig eller annan som present,osv.

Detta gör man för de produkter man handlat inom perioden som finns med på den listan som nämns i början av detta inlägg. :)

Så nu vet ni lite mer kring hur man använder GFK panelen för sällanköpsvaror.

Utgången

TÄVLING – Tandblekningspenna

tavlingTävla & vinn en Ultra White tandblekningspenna

Klickade hem denna från Let’s deal häromveckan men har fortfarande kvar tandblekning sen innan. Så för att inte denna tandblekningspennan ska gå till spillo (läs mer om den här) så tänkte jag någon annan kan få den – helt ny & oanvänd såklart! :)

Delta i tävlingen genom att kommentera detta blogg-inlägg.

Tävlingen avslutas 30/6 kl. 12:00 och vinnaren kontaktas per e-post.

Köpte skor för halva priset

Skor rabatt
Köpte nya löparskor på Stadium häromveckan när det var 50% rabatt på specifika sådana. Skulle kostat 1200 kr men jag betalde 600 kr – väldigt bekväma och luftiga. :)

Något att tänka på när man handlar något med rabatt är att hålla koll på kassans display på var det kostar. För det är inte alltid deras system slår in rabatt. Hade jag i detta läget exempelvis inte hållt koll hade jag fått betala full pris. Och jag personligen känner att 1200 kr för ett par skor är för mycket hehe. Så jag sa frågandes att där var väl rabatt på dem skorna, och hon i kassan fick fråga annan personal som sett deras kampanj-bild ovanför skorna vid sko-avdelningen.. Hon i kassan var väl inte jätteglad och sa att det inte finns kvar i systemet. Men jag fick min rabatt och gick därifrån väldigt nöjd. :P

Fem enkla sätt att tjäna pengar hemifrån

Detta inlägg innehåller annonslänkar


Vi skulle alla med glädje ta emot lite extra pengar, men om du inte har tid med ett till jobb så kan du istället arbeta hemifrån eller till och med få in lite pengar genom att spela onlinespel (ja, det är sant!). Genom att arbeta från bekvämligheten av ditt egna hem så kan du tjäna så mycket eller lite som du vill utan att behöva tänka på att klämma in en
extra inkomst till ytterligare en arbetsplats. Vissa av dessa jobb kan till och med bli heltidsjobb, så kolla in dessa olika sätt som du kan tjäna pengar hemifrån!

1. Svara på enkäter
Det kanske låter bisarrt men företag betalar faktiskt för att få svar på enkäter. Du kan tjäna flera tusen per vecka på bara ett par timmars arbete. Se bara till att du undviker sidor som tar en avgift för att gå med eller någon slags betalning. Det finns ett flertal sidor som inte kräver någon form av betalning för att få tillgång till ett brett utbud av enkätjobb.

2. Telefonförsäljning
Detta jobb kräver en bra telefon och en stor mängd tålamod, men om du besitter dessa egenskaper och kan hantera att vissa lägger på luren då och då så kan det vara väldigt lukrativt. Det är vanligt för företag att rekrytera telefonförsäljare som arbetar hemifrån och en sida som Telereach är ett bra ställe att börja leta efter telefonförsäljningsjobb som går att göra hemifrån.

3. Spela på enarmade banditer
Ett roligt sätt att tjäna pengar på är att spela på online casinos som Betway’s slotmaskiner. För vissa är onlinespelande ett heltidsjobb och det finns professionella spelare som tjänar flera tusen dollar varje månad. Något av det bästa med att tjäna pengar på detta sätt är att det är roligt och knappast känns som arbete. De onlinespel som du kan spela på Betway kan du spela på din laptop, din hemmadator eller din mobiltelefon, så med andra ord kan du spela var du än befinner dig.

4. Användartest
Utvecklare av hemsidor och appar betalar för att du ska testa funktioner på deras sidor, exempelvis användarvänlighet. Det är såklart viktigt för företag att veta att deras sidor fångar deras kunders intresse och att fixa sådant som kanske får folk att sluta använda deras hemsida eller app. Som testare ger du feedback på grafik, innehåll och layout och om du känner att du hade velat använda deras tjänst baserat på deras sida eller app. För att kunna ta del av detta jobb behöver du en laptop eller dator, en internetanslutning och ibland en mikrofon.

5. Innehållskribent
Om du har en skarp penna och relevanta kvalifikationer så kan du bli en innehållsskribent. Det du gör då är att skriva blogginlägg och artiklar för olika hemsidor. Det kan hända att du behöver samla ihop lite erfarenhet utan att få betalt, men så fort du kan bevisa att du kan skriva i olika stilar och med utmärkt grammatik, så kan detta jobb visa sig vara väldigt lukrativt.

Fick rabatt på Willys

gratis-check-willys
Fick denna i mailen idag, synd den bara varar idag och vid köp över 200 kr. Men samtidigt bra med lite press för då kanske jag får handlat lite inför helgen idag. Var en hel del bra erbjudanden på Willys denna veckan som jag kan ta del av (saker jag ändå köper annars).

Nya tag

DAGS ATT KOMMA TILLBAKA
Jag trodde inte att jag skulle hamna i så lång svacka när det kommer till denna bloggen, men känns som att jag inte riktigt kom igång på riktigt igen efter att jag ”bråkade-med-den-där-väggen” i vintras. Men ska göra ett ytterligare försök igen nu – med start ikväll.

Som jag nämnt är min ekonomi just nu inte på topp (fick en skattesmäll bl.a. och hamnade då back med alla mina räkningar som jag fick låna pengar av sambon och av sparpengar till) och det är ju egentligen bästa tillfället att ta tag i gratis & rabatter igen nu.  Är just nu även uppe i utredning kring sjukersättning från Försäkringskassan, detta får jag väl beslut kring om någon månad tror jag. Det oroar mig lite samtidigt som att jag har förberett mig på att de nekar (för att jag inte ska bli alltför besviken). Jag har haft 50% aktivitetsersättning för nedsatt arbetsförmåga sen två-tre år tillbaka och jag fyller 30 nu i september. Vilket innebär att min aktivitetsersättning avslutas och beslut måste fattas om jag är berättigad till sjukpension (elr vad det heter när man är över 30 år) och isåfall till vilken procent.

Den delen är något jag inte är så glad för att dela med mig av, men någon kanske känner igen sig och det är väl eg. bara bra isåfall. Vi är ju alla mänskliga.

Tråkiga saker kring Coop-poäng

Jag handlade förr mycket på Coop och har ett Coop-kort där man samlar poäng både på att handla där och även överallt annars. Senaste gångerna jag växlat in till att få 100 kr gratis (cirka 300 kr sammanlagt) har jag helt missat att där är en rätt kort tid att hämta ut mat för dessa pengar på kortet. Såg det först nu i helgen och är inte glad över detta…Inte konstigt jag inte sett röken av rabatten på kvittot de gånger jag handlat där. :(

Saken är att jag börjat handla mycket på Mat.se och Willys (som öppnades i stan i vintras). Så är inte lika ofta på Coop.. Sen såg jag att de ska minska poängen man får när man handlar utanför Coop med sitt kort, med start i sommar. :/

coop-forandring
Ska nog prova på att köra att betala med Norwegian kort istället där man får 1% poäng på allt man handlar och kanske bara köra Coop när jag handlar där.

GFK’s premiebutik är öppen

GFK Panel
Jag har inte hunnit med allt jag velat senaste månaderna, men ska försöka smått att komma tillbaka till bloggen. Saknat den <3

Är därav lite sen med att berätta att GFK’s premiebutik är öppen igen just nu. Denna period är den öppen till den 15 maj – så har du poäng innestående som du växla in nu. Jag beställde nyss ett par presentkort.

Läs mer om GFK här

Bröllop med låg budget

Jag kommer gifta mig nästa sommar och har satt det då för att ha bra med tid på mig att planera inför detta. Även om man kanske hade velat dra till värmen och bjuda alla sina gäster dit för att gifta sig så är ju verkligheten på mitt bankkonto inte riktigt så haha… Min sambo är med på noterna och både han och jag har ungefär samma stil vad det gäller inredning och kläder, så han är okej med mina planer..

Min grundplanering inför vårt bröllop är att det ska kosta så lite som möjligt och ändå vara ett vackert sådant. Det ska vara country-chic, med 50 bjudna gäster och jag har redan en bra planering kring det hela. Jag vill gärna dela med mig av hur jag redan sparat in på saker (utan att det SER fattigt ut) men vill inte göra detta innan själva bröllopet är genomfört. Kan säga att det kliar i fingrarna, därav detta inlägg hahah… Men kommer att skriva en ordentligt detaljerad guide nästa sommar kring allt. Det första tipset jag kan ge redan är att ha gott om tid på dig, för att hinna få allt till ett bra pris – när saker stressas blir det ofta dyrare.