Spartips

Genom dessa spartips kan du spara pengar på olika sätt. Bland annat genom att använda rabattkuponger, dra ner på utgifter, ta del av återbäring och genom fiffiga hushållstips.

Babybjörn babysitter rabatt – spara runt 1 000 kr

Babybjörn babysitter rabatt

Vill du få rabatt på Babybjörn babysitter? För att spara pengar på ditt köp kan du exempelvis:

 • Ta del av retroaktiv rabatt i form av cashback vid köp på Babybjörn (6 % via Refunder och 6.5% på Cashback Ninja) eller annan ansluten butik som har den babysitter du vill ha.
 • Göra som jag gjorde, beskrivet i detta inlägg, med möjlighet att spara omkring tusenlappen!
 • Ha koll på ställen som har den du vill ha och invänta när butiken eventuellt har en rabattkod eller kampanj (koder går ej att använda tillsammans med cashback om den ej är från cashbacksidan, så väg isåfall kondens värde mot cashback o välj den med mest rabatt).

Jag köper vissa saker begagnade och vissa saker nya till min nyfödda son. Just babysitter ville jag gärna skulle vara ny och från Babybjörn. Deras pris är säkert väl värt men jag älskar känslan av att ha fyndat och sparat pengar även när jag shoppar som en galning. 🙈

En helt ny Babybjörn babysitter varierar i pris omkring 1990-2600 kr – beroende på vilken färg och sits man väljer. Just den jag var intresserad av kostar 1 990 kr.

Hur jag valde att göra för att spara omkring 1 000 kr

Babybjörn har ett stort utbud av tygsitsar till sina babysitters, som man enkelt kan byta ut en gammal mot för att den ska bli som ny Priserna på dessa varierar beroende på färg och stil. Jag tog en Babybjörn tygsits för 789 kr.

Begagnade babysitters säljs i mängder på olika ställen, jag valde att hålla extra utkik på Facebook Marketplace. De i bra skick i allt går på omkring 700-900 kr, så om man är ok med begagnad sits är det helt klart ett alternativ. Då jag ville ha en ny så var mitt mål att hitta en med fin stomme men sliten sits för max 200-300 kr.

Jag hittade en begagnad babysitter som hade just det – en fin stomme men väldigt sliten sits – för bara 200 kr.

Uträkning av kostnad

200 kr Begagnad babybjörn babysitter

768 kr Ny tygsits antracitgrå från Babybjörn

-61 kr Cashback på köp hos Babybjörn via Refunder (6%) med Refunder-kortet (2%).

Totalt: 907 kr

Jag sparade 1 087 kr

Tips: Är du ny till Refunder? Bli gärna gratis medlem via min länk och få chans till 50 kr (värvningslänk). Läs mer hos Refunder här

Spara pengar och bidra till en mer hållbar framtid – välj renoverad mobil från Refurbly!

Detta inlägg är i samarbete med nämnda företag och innehåller annonslänkar

Nu för tiden är det extra viktigt att tänka på vår ekonomi och hur vi konsumerar. Att spara pengar är smart och det finns enkla sätt att göra det på utan att det ska påverka kvaliteten. Ett sådant sätt är att välja en renoverad mobiltelefon från Refurbly istället för att köpa en helt ny.

På Refurbly har alla mobiltelefoner genomgått en grundlig inspektion och reparation av professionella servicetekniker. Du får dessutom två års garanti och 30 dagars riskfri retur på alla produkter. Genom att välja en renoverad mobil bidrar du också till att minska mängden elektroniskt avfall och hjälper till att bevara våra naturliga resurser. Det är ett viktigt steg i rätt riktning för att skapa en mer hållbar framtid.

Om du kombinerar ditt val av en renoverad mobil från Refurbly med ett billigt och miljömärkt abonnemang utan bindningstid så sparar du ännu mer pengar. Just nu ingår dessutom Refurbly Care på köpet, en cirkulär mobilförsäkring som skyddar din mobiltelefon mot skador, olyckor och stöld.

Jag kan personligen starkt rekommendera en renoverad mobil från Refurbly. Det känns bra att göra ett hållbart val samtidigt som man sparar pengar. Med en renoverad mobil märker man inte någon direkt skillnad från en helt ny mobiltelefon.

Det är enkelt och fördelaktigt att välja en renoverad mobil från Refurbly, särskilt om du kombinerar det med ett billigt, miljömärkt abonnemang utan bindningstid och med Refurbly Care. Du sparar pengar, gör ett hållbart val och får en mobiltelefon som är skyddad mot oväntade händelser.

Besök https://refurbly.se/ för att se utbudet av mobiltelefoner och mobilabonnemang.

Och för er läsare har jag även en exklusiv rabattkod – Använd koden GRATISVARDAG för att få 250kr rabatt när du köper en renoverad mobiltelefon från Refurbly!

Tack Refurbly för ett grymt samarbete!

Stepler: Gå & få gratis saker + rabattkoder

Stepler: Gå & få gratis saker + rabattkoder

Få gratis saker & rabatt genom stegräknaren Stepler. Med den ska man få poäng för att låta appen räkna dina steg och dessa kan du sedan omvandla till presentkort och rabatter hos deras samarbetspartners.

Det ska även just nu gå att få poäng dagligen genom att se en reklamfilm, få poäng och en gratis kaffe/te genom att bjuda in tre vänner till appen.

Har hört att denna ska vara svår att få ihop poäng i, 1 poäng per 1000 steg, men kanske kan vara värt att prova.

Jag är sen till denna.. 😛 Ibland hinner man inte med vardagen riktigt. Ska prova den i helgen tror jag.

Besök webbplatsen

Billig Frisör & Spabehandling

Billig frisör & spabehandling
Där finns sätt att få billigare spabehandlingar
(exempelvis massage, ansiktsbehandling, lash lift, m.m.) och billigare frisör-tid (klippning, färgning, osv.). Här nedan listar jag ställen som du eventuellt kan ha råd med även när ekonomin är sämre eller ta del av bara för att du älskar att spara pengar. 🙂

Vanliga behandlingar till billigare pris

SistaMinuten – 40% rabatt hos både frisör och skönhetssalong
På SistaMinuten kan du söka enligt ort och kategori (inom både spa/skönhet och frisör) för att hitta salonger i din närhet. När du klickar in på en salong ser du vilka behandlingar de erbjuder och till vilka priser, samt vilka sista minuten-tider de har tillgängliga att boka. Genom att gå via denna sidan istället för den vanliga bokningssidan ser du enbart sista minuten-tider. Sista minuten-tider är sådana som de har fått återbud på och/eller har lediga med kort varsel (vanligen samma dag / dagen efter). På dessa får du 40% rabatt på ordinarie-pris!

Elevbehandlingar

När elever på frisör- / hudterapeut- / nagelteknolog-utbildningar runtom i Sverige har sin praktik, erbjuds deras tjänster till lägre priser. Ha i åtanke att en sådan behandling kanske inte är lika bra som om en färdigutbildad person hade utfört den. Jag personligen har gått på elevbehandlingar ett par gånger och har bara varit missnöjd en gång, så vanligtvis är det bra behandlingar.

Hur du hittar elevbehandlingar

 • Ett sätt att hitta elevbehandlingar är att söka på google efter ”elevbehandling” tillsammans med namnet på din ort.
 • Praktiken av elevbehandlingar hålls ofta på ”riktiga” salonger, så ett annat sätt att hitta dessa är att följa salonger på Facebook och hålla utkik då salonger som är aktiva där ofta lägger ut info om elevbehandlingar på Facebook när det är dags.
 • Du kan även hitta några på BokaDirekt hos de salonger som valt att lista sina elevbehandlingar där. Sök efter ”Elevbehandling” och din ort.
 • Finns även möjlighet att få billiga spa-behandlingar / frisör-tider direkt på skolorna som utbildar. Exempel på sådana skolor:

Spara pengar – med bra avkastning som nybörjare

Detta inlägg är personligt skrivet av mig men innehåller vissa affiliatelänkar

Spara pengar - Avanza Auto
Blev tipsad om Avanza Auto och blev väldigt imponerad över Avanza’s upplägg kring att spara i fonder/aktier utan att behöva ha kunskap kring vilka. Avanza Auto baseras på ”Black-Litterman Modellen” som är en matematisk modell som ”genom diversifiering, dvs att kombinera olika tillgångsslag som beter sig olika och har olika risk, kan investerare sänka risken utan att påverka den förväntade avkastningen” (källa)

Du väljer först om du vill spara kortsiktigt eller långsiktigt. Sedan vilken säkerhet & risk du vill ha på ditt sparande. Exempelvis om du vill spara säkert så väljer du ”för den försiktige” och din portfölj kommer då att innehålla majoriteten fonder och få ränteaktier. Om du istället vill ta en risk med ditt sparande med chans att få extra stor avkastning på dina pengar kan du välja ”för den offensive” och din portfölj kommer då att innehålla majoriteten ränteaktier och färre fonder. 🙂 Super enkelt!

Jag valde långsiktigt sparande och 100 kr i månaden och innan man startade sparandet så fick man se en graf för det man valt.

Exempel på hur ens sparande troligen ser ut om man sparar 100 kr i månaden ”för den försiktige” och långsiktigt sparande:
Spara med bra ränta

Öppna sparkonto

Billig mat på Matsmart + 3% återbäring

Detta inlägg är personligt skrivet av mig men innehåller vissa affiliatelänkar

Billig mat Matsmart
Fynda billig mat på Matsmart + 3% återbäring via Cashback Ninja
På Matsmart kan man hitta mat som i annat fall kanske hade slängs. Orsakerna till detta varierar mellan överproduktion, förpackningsbyten, samt kort och passerat bäst-före-datum. Genom att handla på Matsmart hjälper du till att minska matsvinnet. Du får både billig mat och bidrar till en bättre miljö.

Deras priser är riktigt billiga redan från start, med upp till 90% rabatt på vissa produkter. Du kan även få återbäring på ditt köp (man kan se återbäring som retroaktiv rabatt, då det är pengar du får tillbaka Efter ditt köp) när du går via återbäringssidan Cashback Ninja.

Besök webbplatsen

Black Friday: Rabatter & Cashback-kombo

Detta inlägg är i samarbete med nämnda företag och innehåller annonslänkar

Black Friday: Rabatter & Cashback-kombo
Idag är det Black Friday – dagen då butiker runt om i landet har galna rabatter.
Så passa på att handla julklappar och annat du ändå tänkt handla – och spara massor med pengar! Vissa butiker har sina kampanjer endast idag, vissa har de fortsatt hela helgen och några stycken har även under Cyber Monday (måndagen som kommer nu efter helgen).

Kombinera Black Friday-rabatt med återbäring
Det går att kombinera vissa kampanjer med återbäringssidor. Det viktiga att tänka på då är att det inte går att kombinera rabattkoder med återbäring – om inte rabattkoden har funnits på själva återbäringssidan. Rabattkoder som finns listade hos återbäringssidorna går bra att kombinera med Black Friday rabatten. Rea/rabatt utan kod är det helt fritt fram med dock!

Några återbäringssidor du kan kika på:

Några av oändligt många Black Friday rabatter & rabattkoder

 • Stayhard – Upp till 70% rabatt (23-26/11)
 • Bagaren och Kocken – Upp till 80% rabatt (20-25/11)
 • Babyland – Upp till 80% rabatt (24-26/11)
 • Apomera – Upp till 40% rabatt (24-27/11)
 • Dentaworks – Upp till 20% rabatt på Dentaworks egna produkter (24-27/11)
 • Kökets Box – 50% rabatt på din första box med koden BLACK50 – observera att denna kod ej går att kombinera med återbäring och att det blir billigare att köra återbäringskombo med provabox99 koden istället som är godkänd för cashback (20-26/11)

*Där det står ”upp till # rabatt” innebär det att butiken har rabatt på utvalda varor

Billig tvål

Duschcreme som handtvål
Billig tvål / handtvål är något av de hushållsprodukterna som man ofta handlar in flera gånger om året. Har man dåligt med pengar är denna en sådan man kan pressa ner priset på lite extra om man vill och behöver.

Där finns alla möjliga handtvålar, både i livsmedelsbutiker och online. Allt från de billigaste med varumärken man knappt vet om, till de allra dyraste och lyxigaste med både ”blingbling” och ”tassels”. Vilken handtvål man gillar kan skilja sig enormt och då är det ju bra att där finns så många olika. Jag personligen gillar egentligen mest det som är så naturligt och skonsamt som möjligt. Men när ekonomin och tiden inte räcker till det man mest vill ha får man kompromissa.

En billig tvål jag oftast köper är Palmolive från ÖoB, då den är någorlunda okej för händerna relativt mot priset. På ÖoB får man 500 ml för 17 kr och dessa går att återförsluta så du kan ha liggandes hemma tills du behöver fylla på din tvålbehållare. Palmolive refill kostar – för jämförelsens skull – 0,034 kr per ml / 34 kr per liter.

Finns även Gunry tvål i refill-storlek i vissa livsmedelsbutiker, för omkring 14 kr per 500 ml. Vilket blir 0,028 kr per ml / 28 kr per liter.

Duschcreme som handtvål

Duschcreme kan användas till att tvätta händerna om man vill, dessa går ofta också att hitta i större förpackningar. Exempelvis kan man få tag på stor förpackning duschcreme på Dollarstore – 2 stycken Body-X fresh” (á 1 Liter) för 30 kr. Dessa fyller man sen bara på i en mindre behållare för handtvål där hemma. Denna duschcreme från Dollarstore kostar endast 0,015 kr per ml / 15 kr per liter.

Något att tänka på när man köper superbillig tvål/duschcreme är att dessa ofta är uttorkande (egentligen många hår-/hudprodukter överhuvudtaget i livsmedelsaffärer och liknande är väldigt uttorkande då de flesta innehåller sulfater). Men har man riktigt dåligt med pengar, och inte heller tid till att göra egen tvål, är detta ett bra sätt att få pengarna att räcka till tycker jag. 🙂 Är du som mig och tvättar händerna väldigt många ggr om dagen och/eller känslig om händerna, rekommenderar jag dock att hellre ta Gunry’s fläder/oliv eller Palmolive – alternativt en billig duschcreme som du vet inte känns så uttorkande.

Dryga ut handtvålen

Dryga ej ut handtvålen med vatten
En tanke som man kanske får, när man funderar på hur man drygar ut sin handtvål, är att använda sig av vatten. Men det bör man helst inte göra! Detta då vatten kan skapa bakterietillväxt i tvålen och resultera i att du får ”smutsigare” händer efter än före användningen av tvålen. En källa på det kring att dryga ut med vatten finner du här.

Minska tvålförbrukningen med gummiband
Känner du att din tvålpump låter för mycket av tvålen komma ut på en och samma gång vid tryck? Då kan du sätta ett gummiband runt halsen/pumpen på tvåldispensern. Detta gör att det inte går att trycka ner pumpen ända ner, vilket resulterar i att mindre tvål kommer upp vid varje tryck.

Kökets box: 30 kr rabatt + 30 kr återbäring

Detta inlägg är i samarbete med nämnda företag och innehåller annonslänkar

Kökets box: 30 kr rabatt + 30 kr återbäring
Som ny kund på Kökets Box kan du få den första för endast 99 kr (fri frakt – ord.pris för box är 129 kr). Om du går via Cashback Ninja får du även 30 kr återbäring. Som ny medlem där får du 50 kr välkomstbonus just nu!

Redan medlem på Cashback Ninja
30 kr rabatt + 30 kr återbäring = Du sparar 60 kr

Ny medlem på Cashback Ninja
30 kr rabatt + 30 kr återbäring 50 kr välkomstbonus = Du sparar 110 kr
man kan se det som att man bara eg. betalar 19 kr för boxen 🙂

Besök webbplatsen