Spara pengar genom kupongklipp & planering

Kupongklipp

Sen jag började med att försöka göra kupongklipp och veckohandla på rätt ställen så har jag och sambon sparat en hel del varje månad. Så orkar man lägga ner lite extra tid på att förbereda sin shopping så gör det skillnad i matkassan varje månad. Sen varierar det såklart från vecka till vecka beroende på vad där är för kampanjer, osv. Har fått frågan om  hur det går till så tänkte gå igenom varje delmoment och berätta ett sätt att göra det på.

Det första jag gör när veckan startar på måndagar är att gå igenom veckans kampanjer som olika butiker har. Detta gör jag enklast genom Matpriskollen (finns både på webben och som en gratis app på mobilen) som samlar butikers kampanjer på ett ställe – väldigt smidigt. Första gången du använder den kan det vara bra att lägga dina närmsta butiker som favoriter, för att sen använda sökfunktionen efter just dessa.

Jag har mina kuponger i en arkivväska sorterade utifrån kategorier, ett riktigt snyggt exempel på detta är Malin’s kupongsamlare (har en likadan). Sen något annat att tänka på när man vill använda kuponger är att Netto och Lidl inte tar emot kuponger. Däremot tar de flesta andra det, exempelvis ICA, ÖoB och Coop.

När jag går igenom kupongerna, tar jag de som jag är mest intresserad av och skriver in vad produkten heter i Matpriskollen för att se om det finns någon kampanj i veckan på denna som jag kan kombinera med kupongen. Alla de produkter som jag har nytta av att köpa in och som jag kan spara pengar på skriver jag upp i ett dokument på datorn, under tiden som jag går igenom allt. Där skriver jag vilken produkt och butik det gäller, om jag ska använda kupong och vad kampanjen för veckan är.

Du kan även kolla igenom butikers reklamblad på Kampanjveckan online.

När jag har en lista över dessa saker går jag över till att skriva ett matschema över minst en vecka framöver med middagar för varje dag. Därefter skriver jag en inköpslista med alla ingredienser till dessa middagar, plus lägger till saker som jag och sambon vill ha till frukost och ev. andra saker utöver. Oftast inkluderar jag kupongklipps-produkterna i middagarna så att man verkligen använder det man köper. Men vissa gånger är det så pass bra klipp att man handlar det för att ha det kanske veckan därpå eller så. Tanken är att man ska spara och inte överkonsumera. Så försök att bara handla sådant som du kan tänka dig använda när du gör dina klipp. När du sen är i butiken kan du passa på att plocka på dig kuponger som du går förbi i butiken, som du kan spara där hemma till dina framtida kupongklipp. Väl hemma efteråt kan det vara drivande att faktiskt räkna ut vad du har sparat. 🙂

Genom att göra dessa listor drar man ner på kostnaderna och gör det dessutom enklare för sig själv under veckan som kommer då allt redan är hemma när man ska laga mat. Jag har märkt stora skillnader i matkassan nu senaste månaden när både jag och sambon inte kunnat göra dessa listor och veckohandla. Då vi istället handlat sporadiskt och på butiker i närheten så har vi för det första köpt mycket onödiga saker, mycket mer gottis haha och dessutom dyrare för samma produkter som vi hade kunnat köpa på Coop eller ÖoB för mycket mindre.

Så att planera sina köp, handla på en butik med bra priser, ta del av kampanjer och kuponger gör stor skillnad. Som mest har vi sparat 1000 kr på en månad hittills.

Detta inlägg uppdaterades senast 180312, länkarna uppdaterades 200615

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.