Naturlig eye-makeup remover, med kokosolja

kokosolja-makeup-removerJag älskar att använda vattenfast mascara, och för borttagning av den har jag använt Nivea’s Double Effect Eye Make-up Remover. Den har fungerat väldigt bra och har använt den i flera år. Nu när den tog slut funderade jag dock på vad man kunde använda som var mer naturligt. Jag googlade och kom fram till att man kan använda kallpressad virgin kokosolja för att få bort sin mascara. Jag provade och det fungerade finfint!

Man tar en liten klick på fingret och drar försiktigt över ena ögat när det är stängt. Mascaran kommer börja lösas upp rätt snabbt. Personligen gillar jag inte att dra för mycket på ögonen, så när jag smetat på försiktigt så börjar jag ta ögonfransarna mellan pekfingret och tummen – och masserar bort mascaran. När man sen är klar sköljer man av med vatten, torkar av och fortsätter med andra ögat.

Efteråt känns huden runt ögat väldigt återfuktat. Det enda minuset jag känner är att ögonen blir oljiga/suddiga efteråt – men går över efter ett tag. Man kan snabba på det genom att skölja ögonen extra efteråt.

Kokosoljan är dryg, så utöver att den är naturlig och skonsam så är det även billigare att använda i längden än den jag använda tidigare.

När du letar efter en sådan kokosolja var noga med att den ska vara kallpressad och 100-procentig. 🙂 Finns bland annat på apotea.se och i Coop-butiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.