C vitamin serum hemmagjord

Detta inlägg är personligt skrivet av mig men innehåller vissa affiliatelänkar

C vitamin serum hemmagjord
Det går att göra C vitamin serum hemmagjord
. Jag använda tidigare ett dyrt vitamin C serum som kostade flera hundra kronor. Vilket hade kunnat vara värt det, men det som händer med ett färdigblandat c-vitamin, hände  även mitt serum, det ”dog” (efter att jag bara hade hunnit använda det fyra gånger dessutom).. Vitamin C är tydligen s.k. ostabilt, och när det blandas med något så håller det inte sig så länge.

Jag ville gärna fortsätta att använda C-vitamin på huden, men ville inte spendera massor med pengar på något jag inte kan använda allt av innan det blir dåligt. Så jag kollade efter hur man kan göra det själv. I Sverige hittade jag bara ett ställe som verkade någorlunda med sina koncentrat men de hade inget i lager och ingen aktiv kundtjänst. Så letade vidare och hittade SkinActives.com, det är i USA men det gick rätt snabbt att få hemlevererat därifrån ändå.

Jag köpte en Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C – en hudvänlig version) för $11.50 (Uppdatering 180325: idag kostar den 12,50 dollar) och en Canvas Base Cream för $7.00. Frakten blev bara $10 och sammanlagt blev allt $28.50 (ca 240 kr). Man måste inte köpa canvas base cream, utan du kan blanda pulvret i vilken hudkräm du själv använder.

Genom att köpa det separat så kan man blanda en mindre mängd åt gången, som man hinner använda medan vitaminet är aktivt i krämen. På så sätt sparar du både på c vitaminet och på dina pengar. Jag blandat det i en glasburk med lock från Lagerhaus som bara kostade 15 kr. Jag är supernöjd! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.