Billig tvål

Duschcreme som handtvål
Billig tvål / handtvål är något av de hushållsprodukterna som man ofta handlar in flera gånger om året. Har man dåligt med pengar är denna en sådan man kan pressa ner priset på lite extra om man vill och behöver.

Där finns alla möjliga handtvålar, både i livsmedelsbutiker och online. Allt från de billigaste med varumärken man knappt vet om, till de allra dyraste och lyxigaste med både ”blingbling” och ”tassels”. Vilken handtvål man gillar kan skilja sig enormt och då är det ju bra att där finns så många olika. Jag personligen gillar egentligen mest det som är så naturligt och skonsamt som möjligt. Men när ekonomin och tiden inte räcker till det man mest vill ha får man kompromissa.

En billig tvål jag oftast köper är Palmolive från ÖoB, då den är någorlunda okej för händerna relativt mot priset. På ÖoB får man 500 ml för 17 kr och dessa går att återförsluta så du kan ha liggandes hemma tills du behöver fylla på din tvålbehållare. Palmolive refill kostar – för jämförelsens skull – 0,034 kr per ml / 34 kr per liter.

Finns även Gunry tvål i refill-storlek i vissa livsmedelsbutiker, för omkring 14 kr per 500 ml. Vilket blir 0,028 kr per ml / 28 kr per liter.

Duschcreme som handtvål

Duschcreme kan användas till att tvätta händerna om man vill, dessa går ofta också att hitta i större förpackningar. Exempelvis kan man få tag på stor förpackning duschcreme på Dollarstore – 2 stycken Body-X fresh” (á 1 Liter) för 30 kr. Dessa fyller man sen bara på i en mindre behållare för handtvål där hemma. Denna duschcreme från Dollarstore kostar endast 0,015 kr per ml / 15 kr per liter.

Något att tänka på när man köper superbillig tvål/duschcreme är att dessa ofta är uttorkande (egentligen många hår-/hudprodukter överhuvudtaget i livsmedelsaffärer och liknande är väldigt uttorkande då de flesta innehåller sulfater). Men har man riktigt dåligt med pengar, och inte heller tid till att göra egen tvål, är detta ett bra sätt att få pengarna att räcka till tycker jag. 🙂 Är du som mig och tvättar händerna väldigt många ggr om dagen och/eller känslig om händerna, rekommenderar jag dock att hellre ta Gunry’s fläder/oliv eller Palmolive – alternativt en billig duschcreme som du vet inte känns så uttorkande.

Dryga ut handtvålen

Dryga ej ut handtvålen med vatten
En tanke som man kanske får, när man funderar på hur man drygar ut sin handtvål, är att använda sig av vatten. Men det bör man helst inte göra! Detta då vatten kan skapa bakterietillväxt i tvålen och resultera i att du får ”smutsigare” händer efter än före användningen av tvålen. En källa på det kring att dryga ut med vatten finner du här.

Minska tvålförbrukningen med gummiband
Känner du att din tvålpump låter för mycket av tvålen komma ut på en och samma gång vid tryck? Då kan du sätta ett gummiband runt halsen/pumpen på tvåldispensern. Detta gör att det inte går att trycka ner pumpen ända ner, vilket resulterar i att mindre tvål kommer upp vid varje tryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.

Hitta liknande inlägg: