Skicka gratis sms

Där finns olika ställen där du kan få gratis sms och gratis samtal, i detta inlägg listar jag några av de sätt jag känner till. Många abonnemang och kontantkort ger dig oändligt med fria sms och fria samtal, men ibland finns där situationer där man behöver sms:a gratis på annat sätt.

Gratis sms via simkort

Wifog Zero
Wifog är äntligen tillbaka med gratis mobilabonnemang där du får gratis sms, surf och mobilsamtal mot att se reklamfilmer då och då. Gå till Wifog

Gratis sms via webbplatser

2022-06-06: Just nu är där inte så bra utbud på svenska webbplatser som gör det möjligt att skicka gratis sms tyvärr.

Viktigt att tänka på med webbsidor som erbjuder en att kunna skicka gratis sms:
Läs alltid igenom villkoren på allt du gör. Ge aldrig ut kreditkort, ring inga nummer och besvara inte på konstiga sms. Exempelvis finns där en sida som jag ej nämnt här såklart – som skriver i sms:et mottagaren får, att denna får besvara sms:et med en text till ett kort nummer och att det kostar 30 kr. Inte så himla trevligt! Så var försiktiga. Även om de jag tipsat om ovanför är till synes bra, så vet man inte om de köps upp i framtiden och villkoren ändras. Så läs som sagt villkoren innan du använder tjänsterna så de verkligen är helt gratis. 🙂

Skicka gratis sms via appar

Med appar på mobilen eller datorn kan du sms:a gratis till de som också har samma app installerad. Om du använder appen när du är utomhus så dras det på din surf. Har du fastpris surf så är det bara att använda utan extra kostnad, har du däremot annat slags abonnemang kan en extra kostnad för surf komma till. Är du hemma och uppkopplad till ditt Wifi via mobilen, så tillkommer heller inte surf-kostnad och förblir helt gratis.

Viber
Du kan ladda hem Viber till din mobil eller dator gratis. För att kunna skicka sms till dina vänner behöver dessa också ha Viber installerat. Där är många som använder denna appen så det är relativt stor chans att iallafall några i din telefonbok har Viber. Skulle någon du verkligen vill sms:a gratis med inte ha Viber kan du enkelt skicka en inbjudan. Viber använder sig av ditt riktiga nummer och även dina vänners nummer. Det blir alltså enkelt att kunna se i din telefonbok vem som har viber och inte. Du kan ladda hem Viber här.

Whatsapp
Denna app fungerar liknande Viber. Den är helt gratis till iPhone men kostar 0.99 usd om året för android. Varför det är så vet jag inte riktigt. Så har du android kan det vara bättre att använda Viber som är helt gratis. Du kan ladda ner Whatsapp här.

Skype
Denna agerar mer som en chatt-app än sms-app, men fungerar väl ändå om man har vänner som också använder Skype. Ordna Skype här.

Har du testat någon av dessa eller vet fler?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.