Sätt att ringa gratis

Där är idag många bra abonnemang och kontantkort där du får oändligt med fria sms och fria samtal, men ibland finns där situationer där man behöver ringa gratis på annat sätt. Här listar jag ett par som jag känner till.

Wifog
Genom att använda Wifog’s simkort till din mobiltelefon kan du ringa gratis. De har just nu ett kö-system, där du ställer dig i kö för att få ett simkort. När det är din tur i kön får du ett mail där de frågar om du fortfarande är intresserad och därefter får du hemskickat ditt kort. Det är gratis att ringa upp 100 samtalsminuter varje månad. Hur det blir gratis är genom att du får titta på reklam i mobilen lite då och då. Se deras video för att veta mer om hur det fungerar. Ställ dig i kö för att få deras simkort här.

Skype
Du kan ladda ner Skype-appen till din smartphone och använda den till gratis samtal. När du är utomhus fungerar appen genom din surf på mobilen, vilket kan ge en extra kostnad om du inte har fastpris surf på ditt abonnemang. Ringer du däremot med appen när du är hemma och har surfen kopplad till ditt Wifi-nät så blir där inga extra kostnader. För att kunna ringa en person behöver denna även också ha Skype, samt vara inloggad vid tillfället. Skype är ett vanligt program många använder för internationella samtal, som även går att använda genom datorn med headset. Du kan skaffa Skype till din mobil eller dator här.

Viber
Detta är en app som fungerar liknande Skype, som mestadels används till mobilen men även går att använda via datorn. Ett plus i jämförelse med Skype är att denna kopplar ens riktiga nummer och gör det enklare att komma i kontakt med vänner från ens samlade telefonnummer i sin mobil. Den samlar upp både nummerna som inte har Viber, och gör det tydligt om vilka som har Viber. För att kunna ringa gratis via Viber behöver din vän även ha Viber. Man kan välja att alltid öppna denna appen istället för den vanliga telefonboken då den har alla ens nummer där i. Skaffa Viber här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.