Bortskänkes

BortskänkesBortskänkes är ett ord du kan hålla utkik efter på annonseringsplatser om du vill ha prylar gratis. Saker som skänkes är ofta saker som ägaren vill bli av med men inte kan eller har tid att sälja eller slänga på tippen. Då annonserar folk ibland ut att de skänker bort prylarna istället – vanligen mot avhämtning. För dig som är öppen för begagnade saker är detta ett bra sätt att exempelvis få gratis möbler och hushållsprylar. Ofta gäller det att vara snabb och ”först till kvarn”, när det är riktigt fina saker försvinner dessa väldigt fort. Håll utkik på nedan nämnda ställen vid jämna mellanrum om du önskar ta del av saker som skänkes.

Ställen där du hittar saker som bortskänkes

Facebook grupper
På Facebook finns där oändligt med s.k. grupper och om du söker efter ordet ”bortskänkes” eller ”skänkes”, samt din ort eller ditt län, så kan du hitta några passande för dig.

Annonseringssidor
Även på sidor som är fokuserade på köp och sälj, så som blocket och citiboard, kan du ändå finna bortskänkes-annonser. Detta genom att söka som nämnt ovan.

Frukt
När det är säsong blir där ofta mycket frukt över i folks trädgårdar. En del av dessa listar sina träd på kartor där de ger ett okej för folk att ”palla äpplen”, osv. 🙂 Några av dessa är:

Annonseringssidor inriktade på bortskänkes
Där finns sidor som enbart inriktar sig på annonsering av saker som skänkes. Några av dessa är:

Bortskänkes prylar – som behöver lite kärlek

Ofta har prylar och möbler som är utannonserade som ”bortskänkes” vissa skavanker och kanske inte fungerar som det en gång gjorde. Ta till vara på saker om du kan – det är enkelt att laga små hål, slå in ett extra spik eller färga missfärgade överdrag, osv. Om du exempelvis faller för en byrå men den saknar någon knopp och har fläckar och är i väldigt dåligt skick i färgen – då är det relativt enkelt att förnya detta. Knoppar finns att köpa billigt på tradera och andra ställen, en billig träfärg finns på öob, och om du vill få till en mysig chic stil kan du även handla hem lite sandpapper och sandpappra till en ”shabby chic look”. Om du vill ha inspiration till vad du kan göra med dina fynd är Pinterest ett perfekt ställe. Där kan du söka exempelvis ”refurbish dresser” eller vad du än önskar se inspo för.

Inlägget uppdaterades senast 2021-08-08

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.

Hitta liknande inlägg: , , , , , , ,