Hur får man gratis saker?

Guide till gratis

Inlägget är en del av Guide till gratis. En fråga jag får ofta är hur man får gratis saker, och varje gång svarar jag lite olika beroende på när frågan ställs. Så i detta inlägg tänkte jag gå igenom lite överskådligt hur man får gratis saker på olika sätt. 

Där finns både lättare och lite svårare sätt att få gratis saker

För de som nästan andas gratis saker som hobby kanske sitter mer klistrad vid sin datorskärm eller mobil vid de rätta tillfällena – och lyckas oftare än vissa att få hem gratis saker. Det är nämligen så att många gratis-kampanjer som företag har där de delar ut mat, godis och dryck – de delas ut på specifika tidpunkter i ett visst antal. Det kan exempel vara så att de går ut med på sin Facebook-sida att de kommer dela ut 200 glassar varje torsdag kl. 9:00 i deras app på just Facebook. Då gäller det att man sitter beredd lite innan kl. 9 på torsdagen, för att vara en av de 200 första som fyller i formuläret och lyckas få en sms-kupong (som det oftast gäller i sådana fall). Jag personligen älskar dessa kampanjer, men beroende på hur mycket eller lite jag har att göra vid just dessa tider hinner jag få olika mycket. Det som är bra är att en del har upprepade chanser så hinner man inte vid ett tillfälle, så kommer där ett nytt försök man göra veckan därpå.

Sen finns där även testpilot-uppdrag man kan söka, mestadels via Smartson. Då kommer företaget ut med att de söker folk som vill testa en viss ny produkt (gratis), där man ansöker genom att fylla i ett formulär. När ansökningstiden är ute så kontaktas personer kring om de kommit med eller inte. På Smartson är det exempelvis enklast att komma med om de söker 2000 person till att prova något, än om de söker 200 st. Det som är bra är att de relativt ofta söker många personer, och jag har själv lyckats komma med ett x antal gånger som Smartson testpilot för olika saker.

Utöver dessa kan man även hitta andra saker man kan få gratis, exempelvis prov på vitaminer eller tidningar. Dessa delas ofta ut under längre tider och är lättare att få tag på. Man kan även bli medlem på vissa ställen och få gratis varuprover, så som på Kicks. Man kan även få gratis genom att vara uppmärksam i butiker när de har smakprover, eller genom att kombinera kuponger vid erbjudanden vid rätt tillfällen.

Genom appar kan man också ibland ha tur och komma över gratis saker. Exempel på sådana appar hittar du i Guide till gratis.

Jag listar de saker jag vet man kan få gratis – så håll utkik på bloggen.

 

 Detta inlägg uppdaterades senast 150223

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.