Hur du använder SEQR & får gratis varor

seqr

Uppdatering 150223: Appen har inte längre gratis saker (iallafall inte just nu), den har däremot rabatter i appen som du kan ta del av.

 

Jag har fått frågan en del kring hur SEQR fungerar. Jag vet själv att det kan vara lite nervöst att prova något nytt i en redan stressande kö i butik. Det som hjälpte mycket för mig var att veta i förväg vad jag hade att förvänta mig.

 

Vad är SEQR?
Det är en gratis app som du laddar ner till din smartphone och använder till att betala för saker i butiker. Butiken du vill använda appen i för att betala måste vara kopplad och godkänna SEQR – i dessa butiker kan du använda appen.

 

Hur får jag gratis mat genom SEQR?
Varje vecka sen en tid tillbaka, och förhoppningsvis ett tag framöver, ger SEQR ut nya gratis varor i samarbete med olika varumärken (många är om inte gratis väldigt rabatterade och jätte bra erbjudanden). Dessa finner du under ’Erbjudanden’ i appen. Exempel: Om det står att du får tillbaka 20 kr när du köper en Garant Yoghurt 1 L, så lägger du fram en sådan i kassan precis som vanligt och sen när du ska betala så använder du SEQR för att betala. När betalningen gått igenom så får du ett sms om att du fått tillbaka 20 kr. Så länge du bara köper saker för det du får tillbaka så får du ingen faktura hem – det blir helt gratis.

Gratis sakerna är oftast tillgängliga på Willys och Hemköp.

 

Tips
Det är viktigt att du tar rätt storlek och smak på varorna som står under Erbjudanden för att det ska bli gratis. Dubbelkolla i butiken när du ska lägga varorna i din vagn/korg så att de stämmer överens. Eller skriv en liten lista innan du ska handla på vilka saker det gäller om det känns enklare.

 

Hur du kommer igång med SEQR
Det första du får göra är att ladda ner SEQR till din smartphone:

När du laddat hem appen, starta den och läs igenom + godkänn de allmänna villkoren. Sen väljer du en pinkod (välj en bra som du kommer ihåg, denna ska du i framtiden slå in när du handlar med appen – ungefär så som du gör när du handlar med bankkort). Välj sen ’Kom igång’ för att kunna välja betalkonto. Där finns just nu två fakturakonton att välja mellan, och dessa har kreditgränser – vilket innebär att du som har dålig kreditvänlighet inte kan använda appen tyvärr. Är ni två i ert hushåll så kanske ni har tur att en av er har god kreditvänlighet, sätt då kontot på denna person.

 

Sen tar det ett par vardagar innan du kan börja använda den på riktigt, då du får hem ett brev till din adress för att säkerställa att du är du genom en kod som står i brevet bekräftar i appen. Därefter kan du börja få hem gratis varor och använda SEQR som betalningsalternativ när du handlar!

 

Hur betalar man med SEQR?
Du lägger fram dina varor i kassan som vanligt, sen när du ska betala – så istället för att dra ditt bankkort tar du fram din mobil med SEQR igång, trycker på ’Peka här för att skanna’ och riktar mobilen mot en typ av sådan här QR/NFC kod som finns nära den vanliga kortläsaren:
qrcode

När du sen scannat koden så visas beloppet på din telefon, klicka att du bekräftar köpet, skriv in din pinkod. Därefter godkänns ditt köp och kvittot kommer ut åt kassörskan som vanligt. Du får även ett kvitto digitalt i själva appen som du kan hålla reda på enkelt. Färdig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta med *
Foto bredvid kommentaren laddas in från Gravatar genom den e-post du anger.